Наративи Великого Голоду: погляд з обох боків Перекопу - Kisly, Martin-Oleksandr (Наукові записки НаУКМА. Історичні науки, 2018)
Після анексії Кримського півострова стало очевидним, що Крим не був і не є вписаним в український історичний наратив. Так само тема Голодомору, яка посідає важливе місце в українській історіографії, обмежена територіально. З огляду на відсутність досліджень, присвячених подіям 1932–1933 рр. на території Криму, в статті розглянуто можливість існування голоду на цих теренах та на матеріалах спогадів висвітлено міграції населення з материкової частини України до Криму під час голоду 1932–1933 рр. Також запропоноване дослідження має справу з пам’яттю кримських татар про Голодомор.