З документів до історії Києво-Могилянської академії ХVІІІ ст. - Mytsyk, Yurii (Наукові записки НаУКМА. Історичні науки, 2018)
У публікації представлено документи з фондів Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського, що стосуються історії Києво-Могилянської академії ХVІІІ ст. і до цього часу не були введені до наукового обігу. У супровідному тексті наведено невідомі факти біографій вихованців Києво-Могилянської академії.