Із нових документів до біографії Інокентія Ґізеля - Мицик, о. Юрій Андрійович; Тарасенко, Інна Юріївна (Наукові записки НаУКМА. Історичні науки, 2023)
У публікації подано чотири документи із зібрань відділу рукописів Бібліотеки Польської Академії наук у Кракові (Польща), які до цього часу не було введено до наукового обігу. У супровідному тексті проаналізовано ці документи, наведено невідомі дані щодо біографій видатних церковних і культурних діячів ХVІІ ст., вихованців Києво-Могилянської академії І. Ґізеля і А. Радивиловського.