Товариство імені Григорія Квітки-Основ’яненка в громадсько-політичному житті Харкова - Orel, Yulia (Наукові записки НаУКМА. Історичні науки, 2018)
У статті розкрито питання створення і діяльності Українського літературно-художнього і етнографічного товариства імені Григорія Квітки-Основ’яненка в Харкові у 1912–1916 рр. Проаналізовано, як змінювалися напрями діяльності та склад членів товариства. Розкрито значення товариства як осередку українського культурно-політичного життя Харкова. Публікується документ про діяльність українських організацій у Харкові напередодні революції.